• Serbia
  • Group

AAA - sertifikat


POVERENJE I VERODOSTOJNOST U POSLOVANJU
DANAS SU RETKA ODLIKA.

S obzirom na kombinaciju različitih faktora koji utiču na poslovno okruženje, danas je teško pronaći pouzdanog partnera. Imati sertifikat izvrsnosti jedno je od retkih priznanja kojim poslovni subjekti dokazuju svojim potencijalnim poslovnim partnerima da su odgovorno i kvalitetno vođeno poduzeće s kojim treba poslovati.

ZAŠTO JE VAŽNO DOBITI SERTIFIKAT BONITETNE IZVRSNOSTI?

U međunarodnom okruženju sertifikovanje je uobičajna praksa i na taj način kompanije dodatno jačaju svojugled i poverenje u domaćem i stranom poslovnom okruženju.

Iznad svega ovo priznanje izvrsnosti potvrda je dugogodišnjeg sistematskog i kvalitetnog rada koji dobitnike ove nagrade svrstava u sam vrh domaće privrede, rame uz rame sa preduzećima iz Evropske unije, jer se primjenjuju isti rigorozni i dokazani kriterijumi.

Sertifikovanje kompanije (bonitetna izvrsnost) je dugogodišnja međunarodna praksa koja nositeljima sertifikata osigurava ugled i prednost u odabiru u odnosu na ostala preduzeća iz segmenta njihovog poslovanja. Ujedno njihovim klijentima ili pak partnerima potvrđuje sigurnost poslovanja kako iz perspektive finansijske sposobnosti tako i iz perspektive odgovornog poslovanja. Posedovanje Sertifikata bonitetne izvrsnosti važno je u praktičnoj primeni pri dokazivanju svojih kvaliteta i konkurentnosti zainteresovanim stranama, potencijalnim partnerima. Pri aktivnostima u promociji, pri davanju ponuda i razvoju raznih oblika partnerstva, takav dokument predstavlja izvanrednu dodatnu referencu.
DOBIJANJE SERTIFIKATA
Sertifikat izvrsnosti mogu dobiti samo firme koje zadovoljavaju kriterijume i rangiranje i koja su se time uvrstila u najviši deo lestvice bonitetne izvrsnosti. Konkretno, radi se o 2% privrednih subjekata u Srbiji.

Proverite da li se vaše preduzeće nalazi u jednoj od kategorija bonitetne izvrsnosti A, AA ili AAA. Samo nam pošaljite podatke svog preduzeća putem e-maila:aaa@bisnode.rs. Mi ćemo proveriti vaš rang i mogućnost sertifikovanja. Paketi Basic, Medium ili Exclusive su Vam dostupni bez obzira na kategoriju bonitetne izvrsnosti. 

METODOLOGIJA

KRITERIJUMI

USPEŠNOST• LIKVIDNOST•ODGOVORNO POSLOVANJE•FINANSIJSKA SPOSOBNOST


Metodologija bonitetne izvrsnosti razvrstava poslovne subjekte prema kriterijumima uspešnosti i likvidnosti u više bonitetnih razreda. Sertifikovanje kompanija (bonitetna izvrsnost) je međunarodna poslovna praksa koja nosiocima sertifikata osigurava ugled i prednost u odabiru u odnosu na ostala preduzeća iz segmenta njihovog poslovanja. Ujedno njihovim klijentima ili partnerima potvrđuje sigurnost poslovanja kako iz perspektive finansijske sposobnosti tako i iz perspektive odgovornog poslovanja. 

Sertifikat bonitetne izvrsnosti meri se na analizi finansijskih izveštaja za prošlu godinu i prognoze uspešnosti u poslovanju za sledećih 12 meseci. Analitička metoda izračunavanja je jedinstvena za sva tržišta Evrope i temelji se na službenim godišnjim finansijskim izveštajima poslovnih subjekata. Sertifikat bonitetne izvrsnosti jedan je od najvažnijih evropskih standarda kojima se definiše kvalitet poslovanja, drugim rečima, međunarodna priznata oznaka ekonomskog kvaliteta poslovnog subjekta.