• Serbia
  • Group

BIR Business Information Reports Domaći i globalni izvještaji

Bez obzira poslujete li na domaćem ili inostranom tržištu, pristup Dun & Bradstreet izveštajima već godinama pomaže hiljadama klijenata u uspešnom upravljanju rizikom.

Informacije o bonitetnoj oceni i oceni rizika poslovanja preduzeća predstavljaju Dun & Bradstreet „Business Information Reports“(BIR) izveštaji koji su jednostavni za upotrebu i omogućavaju neposredno odlučivanje. Temelje se na individualnim bonitetnim bodovima preduzeća, bonitetnim ocenama,  finansijskim podacima i prediktivnim pokazateljima. Na DBAI portalu postoje različite vrste izveštaja koje se razlikuju obzirom na stepen pristupa rizičnosti koji je klijentu potreban kao i obzirom na vrstu i količinu podataka koju Dun & Bradstreet može prikupiti u određenoj regiji. Opseg podataka u pojedinom izveštaju zavisi od pristupačnosti podataka u pojedinoj državi.

Postoje 3 vrste izveštaja:

  • Comprehensive Report (sveobuhvatni izveštaj): najviši stepen pristupa informacijama koji omogućava Dun & Bradstreet. Obuhvata sva bodovanja i sve ocene koje su na raspolaganju, istoriju plaćanja, pet godina finansijskih izveštaja, podatke o vlasništvu i poređenja u delatnosti.

  • Standard Report (standardni izveštaj): srednji stepen izveštaja koji obuhvata bodove i ocene, tri godine finansijskih izveštaja i podatke o vlasništvu ali ne i poređenja u delatnosti.

  • Compact Report (kompaktni izveštaj): osnovni izveštaj za brzi pregled profila rizičnosti preduzeća.Comprehensive
Standard
Compact
Identification and SummarySupplier IntelligenceRisk EvaluationIndustry Risk ComparisonLegal Events (if pre-failure events)Payment InformationPayment Industry ComparisonAccounts Placed for CollectionPublic Notice InformationSpecial EventsCurrent PrincipalsPrevious PrincipalsParent CompanyOwnershipSubsidiariesMinority InterestsBranchesLegal StructureHistoryOperationsBankersManagement CommentsPress CuttingsFinancial Summary
(5 godina)
(3 godine)
(3 godine)
Profit and Loss Account
(5 godina)
(2 godine)

Balance Sheet
(5 godina)
(2 godine)

Cash Flow Statement
(5 godina)
(2 godine)

Key Financial Ratios
(5 godina)
(2 godine)

Growth Rates
(5 godina)
(2 godine)

Auditors Opinions / Qualifications
(5 godina)
(2 godine)

Customer Service and SupportInvestigation and Support
Dun & Bradstreet Investigation Service

Ukoliko Dun & Bradstreet izveštaj ne možemo isporučit odmah, nudimo takozvani „Investigation service“ odnosno uslugu istraživanja. Dun & Bradstreet želi omogućiti brzu isporuku naručenog. Klijentima naime podaci trebaju brzo kako bi na osnovu njih mogli donositi odluke. Brzina usluge zavisi od dva faktora:

  • Nivou usluge koja je tražena (rutinska ili hitna);

  • Regiji u kojoj se preduzeće, za koju se traže podaci, nalazi.

    Dun & Bradstreet mogućnost istraživanja zavisi od resursa i infrastrukture određenog tržišta. Na nekim tržištima možemo osnovne podatke prikupiti iz lokalnih javnih registara. Na drugim, takvih registara nema zato zastupnik Dun & Bradstreet-a mora obaviti intervju neposredno s preduzećem kako bi prikupio što više važnih i objektivnih podataka.

    Zahtevi za istraživanje odvijaju se na DBAI platformi.